Din titelkjhkj
Med hög kvalitet

Våra tjänster

Vi är glada att kunna erbjuda ett brett urval av tandvårdstjänster av hög kvalitet. Kort sagt så utför vi all förekommande allmäntandvård på vår klinik i Oskarshamn. 


Allmäntandvård

På vår klinik erbjuder vi allmäntandvård anpassad efter dina individuella behov och önskemål, allt ifrån enklare undersökningar till mer avancerad tandvård.
För att förebygga eventuella skador eller sjukdomar i munnen är regelbundna årliga undersökningar av tandläkare eller tandhygienist viktiga. När våra behandlare gör en undersökning kan vi upptäcka eventuella sjukdomstillstånd i munhålan, hål i tänderna, trasiga lagningar, tandsten, inflammation i tandköttet osv. Vid det besöket får du också information om hur det ska behandlas och ett kostnadsförslag.
På Ostkustens Tandvård erbjuder vi omsorgsfull allmäntandvård med återkommande kontroller. Ett brett utbud av tandvårdstjänster som uppfyller varje patients individuella behov, allt från rutinmässiga kontroller till mer omfattande behandlingar. Vårt engagemang är att säkerställa din munhälsa med en personlig touch.
Allmäntandvård innefattar även lagningar, rotfyllningar, tandhygienistbesök, tandutdragningar, kronor, broar osv.

Vill du bli patient hos oss? Boka tid för undersökning


Akuttandvård - Ring 0491-19110

Vi förstår för vilken obehaglig upplevelse det är att ha tandvärk eller att en lagning gått sönder. Det kan också röra sig om ilningar i tänderna, lossade kronor/broar, visdomständer som ger besvär under tiden de kommer fram, trauma osv. 
Hos oss på får du en tid snabbt och får professionell hjälp av erfarna tandläkare. 


Professionell tandblekning

På vår tandläkarklinik i Oskarshamn erbjuder vi professionell tandblekning med en säker och effektiv metod för att ge våra patienter ett vitare leende.
Inledningsvis börjar vi med en undersökning av dina tänder och mun för att försäkra oss om att dina tänder är i gott skick för tandblekning för att på så sätt minimera risken för fläckar, ilningar och skador på tänder och tandkött. Vi gjuter sedan särskilda skenor tillverkade i mjukplast anpassade för dina övre samt nedre tandrad och lämnar ut de med en blekgel som du får börja använda hemma. Vi kan också erbjuda blekning på plats. 

Boka konsultation för blekning


Tandhygienistbehandlingar

Vi kan erbjuda tandhygienistbehandlingar för att på bästa sätt hålla munnen ren och frisk. Tandhygienister arbetar professionellt för att förebygga tandlossning. De börjar alltid med att undersöka dina tänder, tandkött, tunga samt slemhinnor, tar bort tandsten, plack och eventuella missfärgningar. Till slut putsas och poleras dina tänder så att allt känns rent och fräscht.
Tandhygienisten ger alltid individuella tips och råd för vilka rutiner du bör ha för att hålla din mun ren och hälsosam samt gör en individuell bedömning för hur ofta och med vilka intervaller du bör komma på besök. Genom att följa tandhygienistens råd kan du även förebygga allvarliga hjärt- och kärlsjukdomar samt andra allvarliga sjukdomar som är kopplade till tandlossning och inflammation i tandköttet. Vi erbjuder även Air Flow behandling här på Ostkustens Tandvård. Airflow är en mild metod för ett vitare leende. Med saltblästring avlägsnas missfärgningar och tänderna återfår sin naturliga färg. Airflow är ett effektivt sätt för att rengöra tänderna och få bort missfärgningar som tandborstning i många fall inte rår på.


Tandimplantat och annan protetisk behandling

Ibland är en tand så skadad att det bästa är att sätta en krona på tanden för att få en optimal hållbarhet och funktion. Saknar man en tand kan man göra en bro för att fylla luckan.  I vissa fall kan löstagbara proteser vara den bästa behandlingen. Din tandläkare guidar dig till rätt beslut.

På Ostkustens Tandvård erbjuder vi också tandimplantatbehandlingar. Om en tand eller flera tänder saknas kan det påverka en på olika sätt, bland annat i form av svårigheter att tugga mat samt påverkat självförtroende. Om man har friska kringliggande tänder kan titanimplantat vara ett bra alternativ eftersom det sitter fast förankrat i käkbenet.

Om du är intresserad att få behandling med implantat prata med din tandläkare och få mer information samt ett kostnadsförslag.

Tandvårdsstöd

Kliniken är ansluten till försäkringskassan.
Varje år får du som patient ett allmänt tandvårdsbidrag på 300 eller 600 kronor beroende på ålder.
Utöver detta finns ett högkostnadsskydd som minskar kostnaden för dig som patient, detta blir aktivt främst vid större behandlingar.
Ytterligare information finner du hos Försäkringskassan. 

 

 
 
 
 
Post
Samtal
Karta
Om
Instagram